Val förebyggde katastrof: Fick ett tunnelbanetåg

0
782
Nederländerna: Tunnelbanan hänger på ... en valsvans. Foto: twitter.com/volkskrant

Ibland händer saker så absurt att du tror att du går in i en filmuppsättning. Det är vanligt i Nederländerna med upphöjda tunnelbanespår. – Det som emellertid inte är så vanligt är att ett tunnelbanetåg löper vilt och räddas av en hvalsvans.

Det var förmodligen en lite trött lastbilschaufför som ville åka hem snabbt och inte insåg att det inte fanns fler tågspår. – När människor i Spijkenisse i Nederländerna vaknade såg de en underlig syn, tunnelbanevagnen hängde i luften åtta meter över marken.

ADVERTISEMENT

Omedelbart efter midnatt stannade tåget av okända skäl inte före spårets slut och föll sedan på en stödbock tiotals meter bort. Tåget skulle ha fallit ännu längre om det inte var för valskulpturen.

Tunnelbaneföraren som var ensam i tåget skadades inte och tåget hänger fortfarande på en av de två svansfenorna. Ingenjörer försöker hitta ett sätt att få ner tåget utan att orsaka ytterligare skador på resan, vilket ironiskt nog har namnet ”Sparat av en valns svans”

Les: VOLKSWAGEN-KONCERNEN ÅTERGÅR TILL LÖNSAMHET

”Ett team av experter undersöker hur vi kan säkra och ta bort tåget”, säger AP Carly Gorter, taleskvinna för den lokala säkerhetsmyndigheten.

Maarten Struijs, som skapade skulpturen, är glad för uppmärksamheten och glad att förarens liv räddades.

”Jag är förvånad över att det är så starkt”, sa han. ”Om plast har stått i 20 år, förväntar du dig inte att det rymmer en tunnelbana.”

Les: Problem med den nya filmen ”Tomb Raider”