Skapar ny nattklubbsdestination mitt i Göteborg.

0
151

Port Du Soleil har placerat Göteborg på världskartan i nattklubbsvärlden, 2017 cementerade de sig på listan över världens främsta klubbar. Sommarklubben besöktes under maj t.o.m. augusti av över 130 000 personer och är idag en av norra Europas största nattklubbsdestinationer. Johan Däldehög och Alexander Clarensius är de båda grundarna bakom den spektakulära klubben.

Det kreativa entreprenörerna står nu redo att skriva ett nytt kapitel nattklubbshistoria tack vare ett nytt förvärv. Precis som i deras befintliga klubbar finns ESS Group med som partner, hotellgruppen som tydligt kommunicerar att de inte säljer rumsnätter utan skapar upplevelser. Tillsammans tar man sig ann en av Göteborgs mest klassiska nattklubbsinstitutioner – Excet på Avenyn!

ADVERTISEMENT

”Det här har varit ett drömprojekt för oss under lång tid och vi är väldigt glada att vi dessutom får med oss gänget på ESS Group som samarbetspartner även på denna resan! Nu kan det roliga börja, vi ser verkligen fram emot att få förvalta och utveckla Excet. Vi har stor respekt för den härliga mötesplats Excet är idag, en plats som lockar en bred men också medveten publik med plats för alla. Det vill vi ta tillvara på och vidareutveckla för att med tiden sätta vår egen prägel på upplevelsen. Våra erfarenheter från Port du Soleil, Peacook och 8ight tar vi självklart med oss in i huset.” berättar Alexander Clarensius, Partner och grundare.

Driften är redan i ny regi och i full gång. Förvandlingen kommer ske stegvis med målsättningen att skapa ett komplement till sina nuvarande klubbar. 8ight är idag en liten intim klubb med medlemsfokus, Port Du Soleil en enorm internationell klubb som byggs upp inför varje sommar. Excet skall vara något annat, något som lever året om och skall finnas i årtionden där konceptualisering, dramaturgi, fest och upplevelser kommer vara centralt.

”Vi befinner oss just nu i idé- och planeringsstadiet. För oss är det ett långsiktigt projekt, där konceptet måste få värka fram, utvecklingen kommer ske över tid och allt är viktigt. Precis som vi har en stark tro på att en nattklubb måste innehålla mer än bra ljud, grymma DJ´s och rätt ljussättning, gillar vi också att överraska, så i detalj vad nya Excet kommer bjuda på får ni se snart. Att det kommer bli stort, omtyckt, lite galet men med mycket kärlek kan jag lova alla som vill komma och testa oss!” avslutar Johan Däldehög, Partner och grundare.