Singapore har börjat plantera en miljon träd

0
223

Planen för Singapore är inte bara smart ur ett miljöperspektiv, den kommer också att säkerställa en bättre livskvalitet för dem som bor där. – Den lilla staten som är ett nav för världssjöfart kommer att plantera 1 miljon träd för att skydda artens mångfald.

Förutom att korrigera de en gång rika mangroveskogsekosystemen kommer en park att byggas inom högst 10 minuters promenad från varje invånare.

ADVERTISEMENT

Utvecklingen av denna lilla ö har genom åren blivit en global ekonomisk makt, miljarder pumpas in från utländska investeringar i det en gång fattiga östasiatiska och indo-Stillahavssamhället. Mangrover har ersatts med stadsinfrastruktur.

Les: NOSTALGI: MINNS DU LÄSKEBLASKEN CUBA COLA?

Mellan 1953 och 2018 förlorade Singapore nästan 90% av mangroverna till urban expansion och andra mänskliga aktiviteter.

Liksom de flesta länder har dock delstaten Singapore en National Parks Agency, och de planerar att hjälpa grönare städer och återställa fågel- och trädpopulationer i mangrover och se till att alla i Singapore har ”10 minuter till parken.”

Regeringen sponsrar också skapandet av takterrasser, små grönområden och örtträdgårdar och andra gröna stadsprojekt som terapiparker som ska utformas för att tillgodose de fysiska, psykologiska och sociala behoven hos parkbesökare. Besökare kommer att kunna uppleva ett antal hälsofördelar som att lindra mental trötthet, minska stress och förbättra emotionellt välbefinnande.

Träd spelar en viktig roll för att skapa en vänlig miljö, säger Adrian Loo, chef för National Parks Protection Group. ”De fungerar som naturliga luftfilter, som reflekterar strålningsvärme och svala ytor … och hjälper till att dämpa klimatförändringarna.”

Initiativet är en del av ett större försök att plantera en miljon träd över hela staden år 2030.

Les: Ville sälja James Bond: No Time To Die för 5,5 miljarder

Förutom att lägga till livsmiljöer säger forskarna att skogsplantering kommer att hjälpa till att binda koldioxid, sänka temperaturen i staden och ge buffertar mot erosion och havsnivåhöjning.

Läs vidare Popidol: Lionel Messi får ett nytt ansikte i FIFA 21 efter att fans reagerade på hans chockerande dåliga ansikte

Magin i mangrover och lera
I augusti tillkännagav parkmyndigheterna inrättandet av Sungei Buloh Park Network, en 400 hektar stor park med våtmarker och mangrover i norra delen av ön. Sungei Buloh innehåller flera olika befintliga våtmarkshabitat, inklusive mangrover och lera, och är hem för 279 olika arter av flyttfåglar.

Trots de relativa storleksskillnaderna mellan Singapore och närliggande Malaysia är Sungei Buloh Wetland Reserve en viktig mellanlandning på migrationsvägarna för dussintals arter som varje år reser från Australien och Ryssland till Nya Zeeland och Alaska.

Sungei Buloh kommer också att rymma stora ödlor, saltvattenkrokodiler och hala skinn som kan ha utrotats på 1990-talet – och 20 nya arter upptäcktes för första gången.

”Singapores mangrover får mer än sin vikt [i biologisk mångfald”, säger geografiprofessor Dan Friess från National University of Singapore till Mongabay. ”Vi har bara ett litet område med mangrover, men inuti har vi mycket biologisk mångfald. I USA finns det till exempel bara tre arter av mangrover, medan i Singapore kan du hitta 35 olika arter av växter i mangrover.

Några av dessa mangrover hotas allvarligt och öns trädplantor har hittills producerat 51.819 träd som har flyttats till kusten. Dessutom, för att påskynda processen, anställer Singapore-regeringen omplaceringstjänster för att flytta mogna träd från mangrover till andra reserver.

Mangrover är de yttersta förmyndarna och, som tidigare specificerats av GNN, ger lika många fördelar för en civilisation som alla andra vilda föremål. De skyddar mot jorderosion som kan tömma jordbruksmark och kväva kustträd, behålla mer CO2 än något annat träd och kan hysa dussintals arter.

Mangrover är också den första försvarslinjen för kustförsäkringsbolag under stormar. Till exempel, i USA, där mangroveekosystemen har minskat under de senaste 100 åren, förhindrar de 100 miljoner dollar i skada på egendom när som helst på grund av deras förmåga att sprida vågig kinetisk energi med upp till 66%.