Om fansen får sin önskan kan du snart landa på Sir Sean Connery

0
821

Det är en stolt tradition över hela världen att namnge flygplatser efter kända personer som har betydt mycket för staden flygplatsen ligger nära.

Du har till exempel Willy Brandt Airport Berlin (tysk politiker och Nobels fredsprisvinnare) som öppnade för en vecka sedan för sex år i övertid, Sri Guru Ram Dass Jee International Airport Amritsar Indien. (Guru Ram Das, fjärde sikhguru och grundare av staden Amritsar.)

ADVERTISEMENT

Les: FORSKARE MOTBEVISAR GAMMAL TEORI OM FLICKVÄNNER

De flesta fotbollsfans känner till John Lennon Airport i Liverpool och pubentusiaster kan ha landat på Geage Best Airport i Belfast.

Nu kräver nästan fans av Sir Sean Connery att Edinburgh hedrar stadens stora son genom att byta namn på flygplatsen Edinburgh Airport till Sir Sean Connery Airport.

Stort fan Andrew Morton har lanserat en åtgärd för att göra det till verklighet. – Eftersom staden inte har en stjärna som redan kännetecknar flygplatsen med sitt namn, borde det vara möjligt. NME rapporterar att signaturer strömmar in från hela världen. Här kan du bidra med din signatur.

Les: Hur får vi extra spänning inom sport under dessa corona-tider

I kommentarfältet står det bland annat:

”Det skulle vara en passande hyllning till en riktigt bra skotsk.”

”Borde bara saknas för denna legend. En global skotsk ikon gav så mycket till sitt hemland.

”Älskade sitt land med en riktig skotsk passion”.

”Sir Sean var en ikon för mig och andra när vi växte upp, han har alltid varit och kommer alltid att vara en del av Skottland.”

Enligt NME har inga officiella myndigheter i Edinburgh kommenterat fansförslaget hittills.