Kalle Anka intar Göteborg

0
133
copyright Disney

I senaste numret av Kalle Anka & C:o tar farbror Joakim med Kalle till Bokmässan i Göteborg för att skriva ett lukrativt kontrakt med en världsberömd författare. Men Magica de Hex sätter käppar i hjulet och snart börjar en fartfylld jakt genom hela Göteborg där bland annat Feskekörka och Poseidon för första gången är avbildade i Kalle Anka & C:o. Numret kommer ut i butikerna den 17 september.

Bakgrunden till Kalles Göteborgsbesök är en omröstning som gjordes på Kalle Ankas hemsida strax innan jul förra året. Kalle-läsarna fick rösta mellan fem olika svenska städer och efter en jämn kamp blev det till slut Göteborg som stod som segrare.

ADVERTISEMENT

Les: KAFFEBELLINI MED HALLON OCH LAKRITS

copyright Disney

– Eftersom publiceringen av serien sammanföll med Bokmässan blev det naturligt att Kalle skulle besöka just den under sin Göteborgsvistelse. Dessutom är ju läsglädje ett ämne som ligger oss på redaktionen varmt om hjärtat och passar fint ihop med både Kalle Anka och Bokmässan, säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o.

Les: Gustavsson ny tränare i GIF Sundsvall

copyright Disney

Manuset är skrivet av Unn och Stefan Printz-Påhlson och handlingen tar sin början på Bokmässan där Joakim och Kalle ska träffa Handla Börshaj – en världsberömd finansexpert på jakt efter en förläggare till hennes nya bok. Men bland mässans bokbås lurar Magica de Hex, redo att lägga sina fjäderbeklädda fingrar på Joakims lyckosamma krona ”Nummer Ett”. Magica tvingar ut Kalle och Joakim på ett virvlande äventyr tvärs genom hela Göteborg. På jakt efter den oersättliga kronan hinner de både åka elsparkcykel efter 8:ans spårvagn (som Kalle misstar för ett tåg), håna Göteborgs storlek och dessutom besöka allt från Poseidon till Skansen Kronan och Feskekörka.

copyright Disney

Göteborgsnumret innehåller även en klurig deckargåta där Kalle måste hjälpa till att återfinna tio signerade exemplar av ”Den missförstådda sebran” av Alexander McKalle Kvitts. Omslaget och deckargåtan är tecknade av den svenske Kalle-tecknaren Tony Cronstam. Göteborgsnumret kommer ut i butikerna på tisdag den 17 september.

copyright Disney