EU börjar granska Tiktok

0
246
Tiktok

EU-kommissionen har inlett en utredning för att ta reda på om Tiktok har brutit mot regler för att skydda minderåriga online.

Brott och rättvisa: Så här säger EU-kommissionär Thierry Breton på Twitter.

ADVERTISEMENT

Benfica ger inte upp sin topptalang, trots intresse från Manchesterklubbarna

Tiktok ägs av det kinesiska företaget Bytedance. Det är lagen om digitala tjänster (DSA) som bilddelningstjänsten misstänks ha brutit mot.

– Skydd av minderåriga har högsta prioritet för DSA. Som en plattform som når miljontals barn och tonåringar måste Tiktok fullt ut följa DSA, säger Breton i ett dokument som nyhetsbyrån Reuters har fått tillgång till.

Tidigare har även EU-kommissionen startat en utredning av X för eventuella brott mot DSA. I yttersta fall kan Tiktok åläggas att betala 6 procent av sin globala omsättning i böter om företaget befinns skyldigt.

– Tiktok har banbrytande funktioner och inställningar som skyddar tonåringar och håller dem under 13 år borta från plattformen, vilket är något som både vi och alla andra i vår bransch arbetar outtröttligt för att säkerställa, skriver Tiktok i ett mejl till NTB.

– Vi kommer att fortsätta arbeta med experter och branschen i allmänhet för att hålla unga människor på Tiktok säkra, och ser detta som ett bra tillfälle att förklara vårt arbete för EU-kommissionen i detalj, skriver de vidare.