Bastard Burgers utsedda till årets bästa fastfood i Stockholm

0
116
Simon Wanler, medgrundare och VD. Foto: Kim Markström

Tidningen Metro har delat ut Guldgloben 2018 i kategorin ”årets snabbmat” till den norrländska kedjan Bastard Burgers. Vi kollar läget med Simon Wanler, medgrundare och VD.

Metros matskribent Jonas Cramby skriver: ”När Stockholmarnas hunger efter finhamburgare äntligen verkade mättat dundrade den norrländska snabbmatskedjan Bastard Burgers in i stan och omdefinierade hur en kedjerestaurang egentligen kunde se ut.”

ADVERTISEMENT

– Det var ju jävligt roliga nyheter så här på fredagsmorgonen! Det är skitkul att komma från Norrland ner till hamburgemeckat och få den här typen av uppmärksamhet. Det är vi så klart jävligt stolta över, säger Simon Wanler som är medgrundare och VD på Bastard Burgers.

Simon Wanler, medgrundare och VD. Foto: Kim Markström

Tidningen Metro skriver att ni är ”Som en slags blandning av amerikanska Shake Shack och ett syndikalistiskt bondekooperativ från Nederländerna. Vad säger du om det?

– Spot on! Precis vad vi siktar på. En bra analys, säger Simon Wanler och skrattar.

Varför tror du att ni vann årets fastfood i Stockholm?

– Jag ser att de uppmärksammat det vi jobbat hårt med sista året. Saker som hållbarheten, den veganska satsningen, klimatkompensationen, samt det norrländska konceptet där jag tror att vi är unika i vår genre. Sedan jobbar vi också ständigt med att vara konsekvent i vår kvalitet och hålla en hög lägstanivå.

Vad står närmast på schemat?

– Idag öppnar vi vår andra restaurang i Uppsala. Gränbystaden. Det blir sjukt spännande. I februari gör vi en enorm satsning i Umeå. Det blir vår största enhet hittills med 130 sittplatser. Vi räknar med att öppna Umeå 15 februari. Sedan har vi premiär på västkusten – vi öppnar upp Kungälv i mars. Efter det kommer Karlstad, Norrköping och Falun.

Les på Sporten: Stina Nilsson i fortsatt toppform

Avslutningsvis, vad kan Stockholmarna förvänta sig av Bastard Burgers 2019?

– De kan fortsätta förvänta sig en jävligt bra hamburgare och ett ännu större utbud tack vare våra nya veganska rätter. Under året kör vi också ett samarbete med Gustav Johansson från Jävligt Gott där han tar fram en ny vegansk signaturburgare varje månad, säger Simon Wanler.

Blir det fler restauranger i Stockholm?

– Yes! Redan nu är det klart vi i höst öppnar på Götgatsbacken / St. Pauls på söder. Utöver det kollar vi på flera intressanta lägen i Stockholmsområdet. Vi räknar med att det dyker upp två eller tre Bastards under året.